Over ons

Onze Wereldwinkel ‘Veur Elkenain‘ is in 1988 opgericht. Al meer dan 30 jaar geven wij fairtrade een gezicht in de gemeente Loppersum en daar zijn we bijzonder trots op. Dit is mogelijk dankzij u als klant, dankzij onze Vrienden van de wereldwinkel en dankzij vele, gemotiveerde vrijwilligers. Sommige van onze vrijwilligers zijn al vanaf het begin werkzaam in onze winkel!

Waarom een wereldwinkel?

In onze wereldwinkel verkopen we originele en vaak handgemaakte en daarmee unieke producten. Maar ook onze foodafdeling is meer dan de moeite waard.

Onze producten zijn fairtrade en veelal afkomstig uit ontwikkelingslanden. Fairtrade is een samenwerkingsverband van producenten, importeurs en winkels om arbeids- en leefomstandigheden van werknemers in niet-westerse culturen te verbeteren door eerlijke handelsvoorwaarden aan te bieden en door de rechten van producenten te beschermen. Ze worden gemaakt onder menswaardige omstandigheden en van de producenten gekocht tegen een prijs die deze producenten een redelijk bestaan verschaft, waardoor ze voldoende voedsel, onderdak, kleding, scholing en medische voorzieningen hebben.

Je zou kunnen zeggen: handel als vorm van ontwikkelingshulp.

Om dit te ondersteunen, is het van belang dat wij als wereldwinkel zoveel mogelijk verkopen, zonder winstoogmerk voor onszelf. Met uw aankoop stimuleert u eerlijke handel. Onze inkopers zijn daarom altijd op zoek naar mooie, originele én lekkere producten waardoor we een wisselend en gevarieerd aanbod verkopen. Leuk voor uzelf óf om cadeau te geven.

Maar we doen meer. Zo steunen wij initiatieven zoals Gered Gereedschap en stichting Baby Hope.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig wat wij te bieden hebben? Kom een kijkje nemen in onze winkel op het Zigtermanplein of bekijk onze webwinkel!

Babyhope

Voor Stichting Baby Hope zamelen wij kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Heeft u restanten van uw kraampakket over? Lever ze in bij onze winkel aan de Nieuwstraat.

Gered Geedschap

Voor Gered Gereedschap zamelen wij oud gereedschap in. Deze worden door vrijwilligers opgeknapt. Hiermee worden (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden gesteund. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

Vriendenkaart

Word Vriend van onze winkel met de Wereldwinkel Vriendenkaart! Voor slechts 10 euro per kalenderjaar ondersteunt u ons werk, fair trade handel én u ontvangt 10% korting op veel artikelen.